Stamboom honden

Ben jij op zoek naar een hond? Dan is het altijd aan te raden om te kiezen voor een stamboom hond. Stamboom honden zijn namelijk van origine erg betrouwbaar omdat ze niet doorgefokt kunnen worden. Hierdoor is het goed dat je voor deze type hond kiest. Als je dit namelijk niet doet kan het voorkomen dat je een hond koopt die doorgefokt is wat kan leiden tot veel complicaties. Om deze reden is het altijd goed om te kijken naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van stamboom honden. Maar wat zijn de voor en nadelen als je besluit om een stamboom hond aan te schaffen? Hieronder zullen we hier wat kort over vertellen.

De kosten zijn enorm hoog

Als je besluit om een stamboomhond te kopen is het goed om te vermelden dat de kosten zullen oplopen. Waar je bijvoorbeeld voor een chow chow op marktplaats tussen de 500 en 1000 euro betaald zul je bij een erkende fokker enorme kosten maken. De kosten bij een erkende fokker met een stamboom van een chow chow zullen bijvoorbeeld al vanaf 3000 euro gaan. Om deze reden is het wel goed om te weten dat je met kosten zit die je anders niet hebt. Echter, is het natuurlijk belangrijk dat je een hond koopt die weinig complicaties zult hebben. Kijk daarom altijd naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van een stamboom hond.

Levensjaren zijn over het algemeen langer

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het hebben van een stamboom hond gepaard gaat met toename in het aantal jaren dat de hond leeft. Dit heeft te maken dat de honden niet doorgefokt zijn waardoor de algehele gezondheid beter is dan een hond zonder stamboom. Ben jij benieuwd wat voor impact dit heeft? Op het internet kun je diverse bronnen raadplegen die hierop inspelen. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.