Veel mensen overwegen om een hond te nemen. En waarom ook niet? Honden zijn lieve dieren die veel vreugde en liefde in ons leven brengen. Maar hoe kies je een hond die goed past bij jouw leven? Er zijn enkele factoren die je dient te overwegen. Het vinden van de perfecte match tussen jou en je toekomstige viervoeter is van het grootste belang voor een gelukkige en gezonde relatie. Maak je geen zorgen, de factoren die je moet overwegen komen in dit artikel stuk voor stuk aan bod. Lees snel verder.

Hoe ziet jouw leven eruit?

Denk goed na… hoe ziet jouw levensstijl eruit? Ben je actief en houd je van buitenactiviteiten of vind je het heerlijk om veel thuis te zitten? Het is namelijk erg belangrijk om het energieniveau van je hond te matchen aan die van jou. Actieve rassen zoals herders hebben een stuk meer beweging nodig, terwijl oudere of kleinere honden aan minder lichaamsbeweging genoeg hebben. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de rest van je gezin. Hoe jong zijn de kinderen? Sommige honden kunnen namelijk niet goed overweg met jonge en drukke kinderen. Zorg er dus voor dat je een hond kiest die goed past bij de leeftijd en het temperament van de jongsten in huis.

Beschikbare ruimte

Het oppervlak van je woning en de beschikbare buitenruimte zijn factoren die in overweging genomen moeten worden wanneer je een hond kiest. In een kleine woning kun je namelijk geen grote hond kwijt. Ook is het af te raden om een grote hond te nemen als je geen park of bos in de buurt hebt, omdat deze honden vaker naar buiten moeten en willen.

Is er sprake van een allergie?

Ben jij allergisch voor hondenhaar of is een familielid allergisch? Dan moet je dit zeker serieus meenemen in de overweging. Sommige rassen staan erom bekend dat ze minder allergische reacties veroorzaken omdat ze minder haren verliezen of omdat ze hypoallergene vachten hebben. Het gaat bijvoorbeeld om poedels, bichon frises en maltezers.

 

Het kiezen van een hond die goed bij jouw levensstijl, wensen en behoeften past is een grote en belangrijke beslissing. Het overwegen van bovenstaande factoren zal jou blij maken, maar zorgt er ook voor dat je meer liefde en aandacht kan geven aan je hond waardoor hij of zij ook weer gelukkig wordt. Een keuze gemaakt? Koop dan alles wat je voor een hond nodig hebt bij een winkel als Welkoop en start je leven als hondenbaasje.