Loop je al een tijdje met het idee om een hond te nemen? Dan is het allereerst goed om je te realiseren dat een hond natuurlijk flink wat verantwoordelijkheid vraagt. Op het moment dat je ervan overtuigd bent dat je echt een hond zou willen en dat je er ook goed voor kunt zorgen, is het zaak om goed na te denken over het ras dat je graag zou willen. Aangezien er natuurlijk tientallen verschillende rassen zijn, hebben we de populairste voor je op een rijtje gezet. 

Labrador retriever

Als we het hebben over een echte familiehond, dan mag de Labrador retriever natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Deze vriendelijke hond is een absoluut gezelschapsdier en vindt het daarom dus ook heerlijk om lekker warm tegen je aan te liggen. Het leuke aan deze honden, is dat ze toch een tikkeltje ondeugend zijn, waardoor het vooral in de eerste maanden soms echt even oppassen geblazen is in huis. Het kan namelijk zomaar eens zijn dat je je hond met een schoen of slipper in z’n mand ziet liggen en dat kan natuurlijk niet!

honden

Teckels

Voor de leukste teckels moet je uiteraard bij Limon teckels zijn. Teckels zijn natuurlijk niet alleen ontzettend leuk, maar ook direct enorm eigenwijs. Deze van oorsprong jachthonden kunnen ook heel erg koppig zijn. Het is dus wel verstandig om met deze honden aan de slag te gaan en ze goed te trainen. Doe je dit niet, dan kan het zomaar zijn dat ze alles wat ook maar voor vliegt proberen aan te vallen. Wil je dus verzekerd zijn van een leuke en ook lieve teckel? Dan is een strakke opvoeding van groot belang. Mooie teckels zijn namelijk wel ontzettend leuk, maar wanneer ze niet luisteren is dit alles behalve prettig kunnen we je verzekeren.

Teckels

Border Collies

Vind je het niet erg om iedere dag een flink eind te moeten gaan wandelen met je hond? Dan is een Border Collie een absolute aanrader. Deze energieke honden hebben namelijk flink wat beweging nodig en zijn niet alleen ontzettend sportief, maar ook nog eens ontzettend intelligent. Het is dus naast de dagelijkse flinke wandelingen ook van belang dat je het brein van je hond regelmatig triggered. Dit kun je doen door denkspelletjes met je hond te doen, zodat ze genoodzaakt zijn hun hersenen te gebruiken om deze breinbrekers op te lossen.