Het opvoeden en trainen van een Jack Russel gaat anders dan bij andere honden. Iedere hondenras heeft andere eigenschappen en karakteristieke kenmerken, zo ook de Jack Russel. Daarom is het belangrijk om te weten op welke manier je met je Jack Russel communiceert en hoe je op hem/haar reageert. Ook is het belangrijk dat je op de juiste manier inspeelt op de sterke eigenschappen van je Jack Russel. Wanneer je dit allemaal doet, zul jij je Jack Russel opvoeden op de juiste manier.

Een hondenverzekering voor de Jack Russel nodig?

Wanneer je net een Jack Russel hebt dan wil je natuurlijk dat jouw hond zo lang mogelijk onderdeel uitmaakt van jouw gezin. Maar ook bij dieren kan er altijd iets gebeuren. Een Jack Russel hondenverzekering kan dan iets zijn om over na te denken. Bij een ongeluk of ziekte zijn veel ziektekosten dan vergoed. Vaak geldt dat de premie een stuk lager is bij jonge honden. Het kan dus zeker verstandig zijn om hier meteen naar te kijken.

Belangrijk bij het opvoeden van je Jack Russel

Eigenschappen Jack Russel

Kenmerken Jack Russel

De Jack Russel is intelligent, dominant, fel, energiek en leergierig De Jack Russel is een zeer moedige jachthond die graag graaft, speurt en achter een “prooi” aan gaat. Ondanks dat hij zeer moedig is, is hij ook terughouden/bedachtzaam. Hij zal niet zomaar een gevecht aangaan zonder eerst “na te denken”.

De Jack Russel is een gezinsvriendelijke hond en houd ervan om te spelen en op stap te gaan. Deze hond is actief, intelligent en neemt graag de leiding.  Verder heeft de Jack Russel veel beweging nodig en hoef je hem niet intensief te onderhouden, één keer per week te borstelen is voldoende.